Kárpáti Miklós

(1953.) antikvárius

 

erika3Fiatal házasként 1978-ban kerültem a Velencei-tó környékére Budapestről, 1980 óta élek Velence Újtelepen . Nős vagyok, öt lánnyal és (pillanatnyilag) nyolc unokával is büszkélkedhetem.

Négy év könyvtároskodás (Országos Széchényi Könyvtár) után kerültem az Állami Könyvterjesztő Vállalathoz, így 1975-től dolgozom az antikvár szakmában, élek a régibb és újabb könyvek és dokumentumok bűvöletében. Az ELTE könyvtár-történelem szakán szereztem diplomát.

1992-ben családommal úgy döntöttem, hogy Gárdonyban nyitok antikváriumot, azóta igyekszem a betérőket és visszatérőket hozzájuttatni az épp szükséges jó könyvhöz, jó szóhoz.

Egyik szenvedélyemként 1980 körül kezdtem el – és folytattam változó intenzitással – a Velencei-tavi képeslapok, később más dokumentumok és adatok gyűjtését.

Bár a gyűjtés sohasem zárul le, itt van már az ideje a begyűjtött adatok rendezésének és közkinccsé tételének. Két Facebook-oldalon szoktam – rendszertelenül – közreadni: a Gárdonyi antikváriumén a Velencei-tavi, a sajátomon pedig a velencei tárgyú írások szerepelnek.

Fontosnak tartanám a közérthető helytörténeti ismeretterjesztést. Szeretni azt tudja az ember és a közösség, akit és amit ismer.

Hozzászólás