Magamról és a blogról

Onarckep2013_02_23

“Nem kutatjuk a térképet elásott kincsek miatt, és az “X” soha, de soha nem jelöli a Helyet.”

Nem kell, a Hely itt van, a szomszédban!

Kisebb-nagyobb megszakításokkal gyerekkorom óta velencei vagyok, amiben sok örömöm telik. Fotózással, horgászattal, olvasással és kíváncsisággal töltöm az időmet.

A blog arról szól, hogyan fedezhető fel egy fotós-pecás szemével Velence. Képek,adatok,  interjúk segítségével próbálom megmutatni azt, amit amúgy mindennap ismerünk-máshogyan.

2014. novembere: Nem írtam, de Velencén tulajdonképpen magam is  “gyüttment” vagyok. 10 éves korom óta élek itt. Édesanyám és még élő rokonaim segítségével a következő években megkísérlem leírni, szüleim a szatmári Méhtelekről és  a hajdúsági Debrecenből miért és hogyan keveredtek ide. Nagyszüleim és szüleim sorsa a XX. századról szól. Szépnek nem mondanám, annál inkább tanulságosnak. Igaz, ennek köszönhetem az életem.

2015. januárja: Ott vagyok otthon, ahol tudom, májusban hol keressek pipacsot. Ötvenéves koromra eljutottam oda,  hogy Velencén tudom, merre vannak. Te hány éves vagy?  Tudod?

2016. január 3.

Az elmúlt napokban három olvasóm megrótt, mi keresnivalója van a helytörténeti blogon a kitárulkozásnak, nagyjából: legyen az inkább Fehér Árpád-blog, ne pedig velenceblog.

Kedves Olvasó,

lehet, mindez Téged is zavar. Ha megírod, köszönöm, de nincs szándékomban változtatni! Tisztelettel közlöm, ez a szövegfolyam nem Velence hivatalos életét írja meg. Ez itt én vagyok, olyannak, amilyennek Velencét látom, benne magamat, Velence részeként.

Gátlástalanul szubjektív fickó vagyok, de- talán észrevetted- tudom a határt a tények és az élmények között. Az egyetlen, amit számon kérhetsz rajtam, ez a határ. Minden másra ott vannak a közlönyök.

2016.04.16.

Pár napja, szerzőtársam, Fülöp Berta egy filmet adott a kezembe. “Füst” a címe. Részben arról szól, amiről írok.

Valahogy így:

Köszönöm, Berta!

Kedves Olvasó, üdvözöl:

Fehér Árpád

4 hozzászólás

 1. Kedves Árpád! Olvastam az ingyenes Gschwindt-kastély látogatási lehetőségéről. Szeretném közzétenni az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakszervezeti tagjai között, hátha valakit érdekel. Sajnos azonban a tájékoztatón nem jelölt meg helyet, hogy hol van ez a kastély, hová kell menniük a látogatóknak. Kérem legyen a segítségemre, hogy pontosan tudjam tájékoztatni a kollégáimat, hogy hová kell menniük.
  Köszönettel és üdvözlettel:
  Kocsis Györgyné titkárságvezető
  Emberi Erőforrások Minisztériuma Dolgozói Szakszervezete
  Tel.: (kedd-szerda-csütörtöki napokon): 06-1-795-4672

 2. Kedves Árpád!
  Egykor Velencén élt Őseim után kutatok.
  Tud ebben segítséget nyújtani?
  Köszönettel: Krisztina

 3. Kedves Árpád!
  Pásztor Mária vagyok Ercsiből.
  Nagyon szeretném, ha segítene abban, hogy biztos adatokhoz jussak arról, hogy Velencén mi maradt meg ifj. báró Eötvös Ignác ottlétéről 1841 és a kb. 1852 közötti időről.
  Két konkrét kérdésem lenne: először a sírjáról (mi van meg belőle jelenleg, milyen is volt eredeti állapotában, mert különböző díszítő elemeket is említenek, melyek sajnos “eltávolításra” kerültek, riportanyagából sem kapni rá bizonyított adatot, ill. amire abban hivatkoznak, az nincs meg), másodszor arról, hogy melyik kastélyban laktak is valójában, mert sajnos egyértelműen ez sincs jegyezve, én legalább is nem tudok róla.
  Nagyon szépen megköszönöm előre is a segítségét. Talán érdekli annyira a téma, hogy esetleg foglalkozzon vele.
  Üdvözlettel, Pásztor Mária

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: